7 tips om dat relaxte zomergevoel vast te houden

September, de maand waarin de zomer weer plaats maakt voor de gewone gezinsdrukte: wekker zetten, sprinten naar school, hollen naar het werk… Voor wie dat vrije zomergevoel nu al mist, schiet Brabantia te hulp. Met deze 7 tips hou je je zonnige humeur zalig lang vast.

TIP 1: MEALPREP IN HET WEEKEND
Breng je die laatste mooie zomeravonden liever buiten door dan binnen? Bereid je maaltijden in het weekend, zo heb je op werkdagen in no time het eten op tafel! In deze blog lees je alles over mealprepping. Bonustip voor maximaal succes: hou praktische tools bij de hand om alles uit je kooksessie te halen. Zorg dus voor voldoende potten, pannen, snijplanken, keukenaccessoires én bewaardozen. Brabantia helpt je op weg met de keukentools van Tasty+ en Profile.

TIP 2: LEG JE KLEREN KLAAR
Voelt het alsof je wekker altijd veel te vroeg afgaat? Trakteer jezelf op een paar extra minuten in bed door de avond ervoor je kleren te kiezen. Hang je outfit aan het handige Linn-kledingrek om te zien hoe items bij elkaar passen én om ze kreukvrij te houden. Met een vest of legging kan je je favoriete zomerkleding dragen, zelfs als het wat frisser is.

Story image

TIP 3: LEEF JE RITMISCH UIT
Dat deuntje dat je aan je vakantie doet denken, dat nummer tijdens die barbecue of toen je ging zwemmen... Muziek is een geweldige manier om je favoriete zomerherinneringen weer tot leven te brengen. Aan de slag met een zonnige afspeellijst dus! Zet een koptelefoon op en dans rond je droogmolen terwijl je de was ophangt, zing jezelf door de strijk of kweel erop los tijdens het koken.

TIP 4: HOU DE SMAAK VAN DE ZOMER VAST
Bijvoorbeeld door je eigen kruiden te kweken, te stekken of te laten hergroeien. Zoals munt of je favoriete Italiaanse kruiden, waarmee je je dagelijkse gerechten die heerlijke vakantietoets geeft... Ontdek hoe je groenten en kruiden gemakkelijk kan laten groeien vanuit restjes. Met de hergroeikit van Brabantia begin je je eigen tuintje in je keuken!

Story image

TIP 5: GENIET VAN DE BUITENLUCHT
Zomer voorbij = binnenblijven? Hoeft niet! Je kan meer buiten doen dan je denkt, zoals strijken of je maaltijden voorbereiden. Ook leuk: neem je Nic-broodtrommel mee voor een lunch in picknickstijl. Zolang het niet regent, kan je naar buiten… en dat geldt ook voor je wasgoed. Droog je was buiten aan een Brabantia-droogmolen en geniet van die heerlijke geur van schone was.

Story image

TIP 6: CLAIM EEN STUKJE OCHTEND
Moeite met opstaan? Een ochtendritueel waarvoor je wel wakker wilt worden, maakt het veel makkelijker om vroeg uit bed te komen. Dus, wat dacht je van een ochtendyoga-routine? Een ochtendrun? Een uitgebreide douche of een leeskwartiertje? Een beetje me-time helpt je om makkelijker de ochtendspits door te komen! Plan voor een echt ontspannen ochtend ook voldoende tijd voor het ontbijt en om je klaar te maken, zeker als je jonge kinderen hebt.

TIP 7: VIND JE HAPPY PLACE
Kalm blijven… lukt beter in een rustige omgeving. Met een opgeruimde slaapkamer en badkamer maak je van je huis een happy place. Voorkom uitpuilende kasten en bergen kleren op stoelen door een mooi kledingrek neer te zetten. Makkelijk om je outfits stijlvol te organiseren. En nu je toch bezig bent, verander je badkamer in een oase van rust door al je spullen op te ruimen met de hulp van slimme badkameraccessoires. Brabantia inspireert je met de stijlvolle collectie ReNew Bathroom.

Story image

Voor meer info
RCA I Kirsten Van de Werf I kirsten.van.de.werf@rca.be I +32 492 12 77 54